Benzinmotoros mobil radiálventilátor

A KOMPEL Kft. nagy teljesítményű, hatékony és könnyen szállítható ventilátorok és szellőztető berendezések széles választékát forgalmazza. A zárt térben történő szellőztetés, és biztonsági szabályok betartása a veszélyes, mérgező, illetve robbanásveszélyes anyagokkal végzett munka során törvény által előírt kötelesség.  Ilyen környezetnek számítanak például az alagutak, pincerendszerek,  silók, tartályok, petrolkémiai üzemek, üzemanyag töltőállomások, raktárépületek, bányák, laboratóriumok, zárt terű ásatások, gázhálózatok karbantartási pontjai, és még sok más. Az egyedi megoldás, amellyel a tömlőt a gépre csatlakoztathatjuk gyors és egyszerű beüzemelést biztosít; egyszerűen kézzel összepattintjuk a tömlő száját a ventilátor kifúvókarimáján található rögzítőgombokkal. A polietilénből készült kürtő és járókerék kézzel moshatóak, nem igényelnek sok karbantartást. Rendkívül robusztus felépítését a készülék a polietilén és rozsdamentes acél alkatrészeinek köszönheti, amelyek a rozsda, kémiai anyagok, ütések és a legtöbb sav ellen is védelmet biztosítanak.

KATALÓGUS

A ventilátorok használatával kapcsolatos biztonsági információk:

A teljes biztonság érdekében ne használj szellőztetőberendezést, amennyiben nem vagy tisztában a gázok tulajdonságaival, lehet, hogy gyúlékony anyagokat tartalmaz, amely hatalmas balesetet okozhat, ha egy elektromos, vagy robbanómotoros ventilátorral találkozik. Amennyiben elengedhetetlen a szellőztetés, csak és kizárólag „pozitív” elrendezésben használjon ventilátort, amellyel a szellőztetni kívánt térbe levegőt fúj be, egy másik akadálymentesített kijáraton pedig a szennyezett levegő távozhat, így az eszköz nem szívja be a potenciálisan veszélyes közeget.

A robbanásveszélyes gázok ventilátorral való centrifugálása, vagy sűrítése mindössze még robbanásveszélyesebbé teszi azokat.

A hidraulikus, egyfázisú, vagy elektromos egyfázisú modellek csak mérgező, vagy maró, de nem gyúlékony gázok elszívására alkalmasak, például kipufogógázok, hegesztés során felszabaduló gázok, széndioxid, stb.

Sok esetben a gázmérgezésben megsérült személy mentése során a segítséget nyújtó személyek is a gáz áldozatává váltak, mivel nem ismerték fel idejekorán a sérülés forrását.

Néhány mérgesgáz, illetve az oxigén hiánya is szagtalan, így felismerés nélkül is halálos kimenetelű lehet.

A benzinmotoros (HO727) készülék adatai:

  • Honda GX120 3 Le (2,2 kW) benzinmotor (A motor adatai a gyártó honlapján)
  • Indítás berántóval
  • Teljes berendezés súlya: 24 kg
  • Légáramlás: 2100 m3/h
  • Nyomóoldali idom átmérője: 20 cm
  • A szerkezet váza rozsdamentes acélból készült, fogantyúval ellátva
  • A csigaház kürtő anyaga: polietilén
  • Méretek: 600 x 570 x 740 mm

Elérhető továbbá elektromos (HE828), vagy hidraulikus (PE18H) meghajtású változatban is.

 

Ha akármilyen kérdése akadt, itt felveheti a kapcsolatot a KOMPEL Kft-vel.