Dynair DIC-ATX-INOX Robbanásbiztos előrehajló lapátozású radiálventilátor

A DIC-ATX és DIC INOX-ATX széria ventilátorai olyan robbanásveszélyes területekre lettek kifejlesztve, amelyek az ATEX követelményrendszer 94/9/CE és 2014/34/EU UE szabványainak megfelelően. Tiszta levegő szállítására alkalmasak -20°C és +40°C között. Beszerelése az 1/21-es zónában engedélyezett, ahol a gyúlékony gázok(II2G) és/vagy szemcsék (II2D/II2DG) jelenléte miatt kötelező a robbanás illetve porrobbanás elleni védelem biztosítása. Ezek a ventilátorok az IMQ által kiállított tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely szerint megfelelnek az ATEX 94/9/CE és az EN 14986 előírásoknak. Alkalmasak akármilyen ipari felhasználásra, ahol kis mennyiségű levegő szállítása a feladat nagy nyomáson. 5 különböző méretben elérhetőek, 100 és 180 mm közti járókerék átmérőkkel, a járókerék közvetlenül a motorra van rögzítve. A kifúvás iránya 45°-ként állítható a teljes berendezés szétszerelése nélkül. A DIC INOX-ATX változat AISI304 rozsdamentes acélból készült, ezáltal ellenáll a savas, korrozív anyagoknak.

KATALÓGUS

Felépítés:

  • Csigaház kürtő acéllemezből, epoxi bevonattal, vagy AISI304 rozsdamentes acéllemezből (INOX változat)
  • Egy oldalról szívo, előrehajló lapátozású járókerék horganyzott acélból, vagy AISI304 rozsdamentes acélból (INOX változat). A járókerék közvetlenül a motorra van rögzítve, a motor teljesen el van szigetelve a légáramtól.
  • Acél szívócsonk epoxi bevonattal, vagy rozsdamentes acél szívócsonk az IIB kivitelű darabokon, míg az IIC kiviteleken sárgaréz szívócsonk található. Az alapbeállítás LG270° tájolású, alapfelszereltségként biztosított, de össze nem szerelt szívóoldali csatlakozóval.
  • Egy-, vagy háromfázisú aszinkron motor, IP55 vagy IP65 védelemmel, F osztályú szigeteléssel,CE jelöléssel ellátva, az alábbi szabványoknak megfelel: IEC 60034, IEC 60072, EMC 2004/108/CE, LVD 2006/95/CE. ATEX tanúsítvánnyal, G kategória II csoport T4 hőosztályú felhasználásra, EX D lángtűrő borítással. Alkalmas folyamatos „S1” üzemelésre változatlan terhelésen.

Kérésre elérhető:

  • Különböző hőmérsékleti tartományokra fejlesztett verziók.
  • Különböző légköri viszonyokra fejlesztett verziók.
  • Szabályozható üzemi sebességű motorokkal szerelt verziók.

Ha akármilyen kérdése akadt, itt felveheti a kapcsolatot a KOMPEL Kft-vel.